Policy för Hällekis IF

Januari 2013 startade projektet Framtidens fotbollsförening – ett projekt där Västergötlands fotbollsförbund i samverkan med SISU erbjöd stöd i form av spelarutbildningskoncept, övningar, tips och idéer om hur vi kan träna våra ungdomar etc. Projektet utmynnade i denna policy för hur vi tänker kring fotbollens ungdoms- och seniorverksamhet.

Till vår hjälp hade vi Conny Larsson, barn- och ungdomsfotbollsutvecklare inom Västergötlands fotbollsförbund.

Policyn är ett levande dokument som ska följas upp, utvärderas och revideras årligen.

Här kan du hämta den fullständiga policyn.

Föreningens policy - sammanfattningsvis

• Vår förening är ideell och arbete och stöttning från aktiva, spelare, föräldrar och medlemar är avgörande för att ha en fungerande förening.
  • Vårt mål är att så många barn och ungdomar som möjligt ska vilja spela fotboll så långt upp i åldrarna som möjligt. Vi följer riktlinjerna i Svenska Fotbollsförbundets ”Spelar utbildningsplan”.
  • Vi vill genom vår ungdomsverksamhet fostra spelare till våra egna seniorlag.
  • Våra ungdomsspelare ska få känna rättvisa i speltid och hur de behandlas i övrigt. Pojkar och flickor ska ha samma möjligheter och krav.
  • Våra spelare, ledare och funktionärer ska vara goda förebilder för våra medlemmar och bygden.
  • Varje medlem ska få känna sig uppmärksammad på ett positivt sätt.
  • Vi ska ha ett vårdat språk.
  • Vi ska vara goda lyssnare.
  • Vi ska hjälpa och stötta varandra inom föreningen.
  • Vi vill arbeta så att mobbning och utanförskap förebyggs.
  • Mobbning och sexuella trakasserier får aldrig förekomma.
  • Tobak, alkohol och andra droger får inte förekomma på vår anläggning i samband med våra idrottsliga aktiviteter och när vi arbetar med ungdomar.
  • Spelare med annat hemspråk än svenska ska om möjligt kommunicera på svenska, på och vid sidan av fotbollsplan.
  • Medlemmar med funktionshinder av något slag, synligt eller osynligt, ska erbjudas så bra förutsättningar som möjligt att deltaga i föreningens verksamhet.
Uppdaterad: 2016-06-07 21:22