Hoppa till sidans innehåll

LHK blir Götene FK

25 NOV 2018 09:30
I dagarna har Götene fått en ny fotbollsförening
  • Uppdaterad: 25 NOV 2018 09:30

I dagarna har Götene fått en ny fotbollsförening. Det är LHK, samarbetet mellan Lundsbrunns IF, Hällekis IF och Kinne-Vedums IF, som har tagit steget ut och bildat en egen förening. Det nya namnet kommer att vara Götene FK.

Anledningen till bildandet är flera. LHK som bildades för tre år sedan har klättrat i seriesystemet och landade i år på en hedrande fjärdeplats i Div 2. Skulle man i framtiden spela till sig en plats i Div 1 kan man inte tacka ja till den platsen i egenskap av samarbetsförening, detta enligt Svenska fotbollsförbundets regler. Man måste då vara en egen klubb.

Syftet är också att få så många tjejer som möjligt att spela fotboll så länge som möjligt. Detta hoppas vi lyckas med genom att skapa en god gruppgemenskap och genom att ha engagerade ledare som har kunskaper för att utveckla spelarnas fotbollskunskaper helt i LHK:s anda. Vidare kommer det prioriteras att låta alla spelare få speltid. Delaktighet är ett nyckelord för en god gemenskap. Damfotbollen är på frammarsch och vi hoppas locka fler tjejer att lira boll och delta i vår gemenskap. Att bilda Götene FK är bara ytterligare ett steg i den riktningen. LIF, K-VIF och HIF kommer att fortsätta att bedriva fotbollsskola och 7-mannafotboll som tidigare för både pojkar och flickor, men sedan fortsätter flickorna spela i Götene FK.

I dagsläget har föreningen ca 45 spelare i träning och fler ansluter. Precis som LHK kommer Götene FK ha en nära relation med moderklubbarna och träningar och matcher kommer att ske på Sörbovallen, Kinnevallen och Hellehof.

I samband med att Götene FK bildades valdes också en Interimsstyrelse. Ordförande kommer bli Jonas Kron, sekreterare Sandra Larsson, kassör Christina Bertilsson, ledamöter Maria Spetz, Lars Fahlgren och Håkan Johansson.

Götene FK kommer att spela i ljusblå tröjor med vita shorts och ljusblå strumpor. 

Skribent: Stefan Östrand
Epost: Adressen Gömd

Du är besökare nr i dag:

Klubbkassa

Postadress:
Hällekis IF - Fotboll
Sjösätersvägen 23
53374 Hällekis

Besöksadress:
Slanthagsvägen
53374 Hällekis

Kontakt:
Tel: 0510540470
E-post: This is a mailto link

Se all info